Начало > Новини > Съдържание

Причини за аларма за ниско налягане на чилър

Feb 13, 2025

Причини за аларма за ниско налягане на чилър:

 

1. Медната тръба на климатичната система за хладилна система е твърде дълга

По време на процеса на отстраняване на грешки, времето за аларма с ниско налягане, зададено от някои климатици, е сравнително ниско (обикновено 120 секунди); Когато медната тръба на климатика, която се отстранява с грешки, е по-дълго, времето на хладилния агент да се върне към изпарителя се удължава, което води до повреда на алармата с ниско налягане.

 

Решение: Времето за аларма с ниско налягане може да бъде увеличено до 180 секунди. В среда с променящо се време времето за аларма с ниско налягане трябва да бъде увеличено по подходящ начин.

 

2. Филтърът на климатичния блок е мръсен и блокиран

Циркулацията на въздуха ще адсорбира праха в околната среда към повърхността на филтъра за климатик. Някои потребители ще игнорират този проблем. Ден след ден, филтърът за климатик е твърде мръсен и изпарителят е замразен, което води до вина на алармата с ниско налягане на климатика.

 

Решение: Сменете филтъра на климатичния блок на закрито.

 

3. Сухият филтър е мръсен и блокиран или медната тръба е блокирана от масло

Връзките с медна тръба изискват заваряване. Някои медни шлаки не могат да бъдат напълно почистени чрез издухване. Мръсотията в хладилната система ще се натрупа в сухия филтър. По време на работата на хладилната система за климатизация ще има разлика в температурата между двата края на филтъра.

 

Решение: Ако филтърът е особено мръсен, хладилната система трябва да бъде издухана или почистена отново. Общото решение е да се замени сухият филтър със същия модел и спецификация.

 

4. Непроверка на протектора с ниско налягане в климатичната система за хладилна система

Ние провеждаме тестване на измервателни уреди в хладилна система за климатик. Когато налягането е нормално, използвайте мултицет за измерване на протектора на протектора с ниско налягане или за късо съединение на протектора на ниско налягане и стартиране на компресора. Ако цикълът на хладилник е нормален, това означава, че протекторът на ниско налягане е дефектен.

 

Решение: Сменете протектора на ниско налягане на същата спецификация и модел.

 

5. Връщащата течна тръба в хладилната система за климатик е сплескана, което води до неудобна течност за връщане

Вероятността за това да се случи е малка и медната тръба трябва да бъде проверена, за да се намери изравненото положение.

 

Решение: Намерете положението на сплесканата медна тръба и заменете медната тръба със същата спецификация.

 

6. Не може да се отвори соленоидният клапан в климатичната система

Когато охлаждащата система работи, звукът на отвора на соленоидния клапан може да се чуе; Ако соленоидният клапан не се отвори, ниското налягане постепенно ще намалее, докато се генерира алармата с ниско налягане; Нулирайте алармата на контролния панел за климатик и ниското налягане няма да се повиши. По това време измерете намотката на соленоидната клапа. Ако има стойност на съпротивлението, това означава, че е нормална и ако е безкрайна, това означава, че намотката е изгорена.

 

РЕШЕНИЕ: Сменете соленоидната намотка със същата спецификация и модел

 

7. Неизправност на разширителния клапан в климатичната система за хладилна система

Ако разширителният клапан се провали, когато хладилната система работи, ниското налягане не може да се увеличи, високото налягане не може да се увеличи и ниското налягане не може да се увеличи чрез добавяне на хладилен агент.

 

Решение: Първо регулирайте степента на отваряне на разширения клапан. Ако все още не работи, трябва да замените разширения клапан на същата спецификация и модел (Забележка: Необходимо е да изключите дали разширителният клапан е мръсен или леден).

 

8. Изтичане на хладилен агент в климатичната система за хладилна система

Първо, закачете метър, за да тествате хладилната система за климатик. След като измервателният уред е окачен, няма показване на налягането, което показва, че хладилният агент в хладилната система е изтекъл; Ако все още има налягане в този момент, хладилната система едва може да работи и налягането веднага се повишава при добавяне на хладилен агент, което също показва, че хладилният агент изтича.

 

Решение: Първо, тествайте всяко положение на хладилната система, за да видите дали има признаци на изтичане на масло и използвайте почистващ препарат, за да се съсредоточите върху положението на изтичане на маслото; Ако е необходимо, запазете натиска на хладилната система в секции и след това я проверете. След като намерите изтичането, заваряйте и поправете теча и повторно дебюгирайте системата за хладилник.

 

9. Охлаждащият ефект на кондензатора на хладилната система за хладилна система е твърде добър

Той се появява главно, когато температурата на околната среда е ниска, например през зимата. Често виждаме, че някакво оборудване за охлаждаща кула трябва да изключи вентилатора през зимата, тъй като налягането на конденза е твърде ниско.

 

Решение: Увеличете налягането на стартиране на климатика; Или променете вентилатора на открито и го променете на вентилатор, контролиран от скоростта, което може по-добре да реши проблема.

Изпрати запитване