Чести проблеми и решения на индустриалния чилър
а. Теч (първо определете мястото на теча)
1, изтичане на помпа (причина: връзката на уплътнението на вала при помпата не е добра или уплътнението на вала е повредено)
Решение: не сменяйте уплътнението на вала, директно сменете помпата
2, резервоарът за вода изтича (причина: трахома или заваряване за дълго време)
Решение: Дръпнете обратно към производителя, за да заварите отново мястото на изтичане
3. Сферичен кран, отклонител (причина: сачмен клапан, теч на отклонението)
Решение: Сменете сферичния кран и отклонителя
4. Положение на връзката на рога на тръбата (причина: изтичане на вода в същото положение на връзката на рогата)
Решение: Извадете и запалете отново, инсталирайте отново
5. Изтичане на поплавъка (причина: поплавъкът е паднал или положението на поплавъка е неправилно)
Решение: Инсталирайте отново поплавъка и отстранете грешката в положението на поплавъка
b.Недохлаждане (причина: изтичащ хладилен агент в системата, лош компресор, лоша компютърна платка, претоварване)
1, системата изтича хладилен агент (метод за проверка: първо погледнете измервателя за ниско налягане, няма налягане, няма налягане, което показва изтичане на сняг)
Решение: Проверете за течове, проверете за течове, проверете дали няма медна тръбна връзка и вижте къде изтича сняг
2. Компресорът е счупен (ще бъде показана и повреда на компресора) (метод за проверка: затегнете трите проводника на компресора със скоба за измерване на работния ток. Ако трите не са еднакви, първоначално компресорът се оценява като лошо; Токът на компресора на 5HP е 9A -10A, токът е нормален, в противен случай е ненормален)
Решение: Сменете компресора
3. Компютърната платка е счупена (дисплейната температура на компютърната платка е ненормална или не съответства на действителната температура)
Решение: Сменете платката на компютъра
4. Претоварване (температурата не достига очаквания ефект по време на използването на чилъра или температурата не спада, но ще се повиши)
Решение: Укажете, че мощността на опционалния чилър не е достатъчно голяма. Може да се наложи да смените по-големия чилър, за да достигнете необходимата температура.
° С. грешка при ниски температури, отчетена от чилъра
1. Изтичане на хладилен агент в системата (първо проверете уреда за ниско налягане, за да видите дали има налягане. Ако няма налягане или налягането е ниско, това означава изтичане на сняг)
Решение: проверете за течове, проверете всяка връзка от медни тръби и вижте къде изтича снегът
2, регулаторът на налягането е счупен
Решение: Проверете дали регулаторът на налягането може да бъде нулиран. Ако не може да бъде нулиран, сменете регулатора на налягането.
3, компютърната платка е счупена (нищо друго не е наред, може да е причинена от грешка в компютърната програма, причинена от повреда на ниско напрежение)
Решение: Сменете платката на компютъра и коригирайте параметрите отново
4. Филтърът е блокиран (филтърът и капилярът са по-ниски от едната страна, но температурата от другата страна няма да се промени, това означава, че филтърът е блокиран)
Решение: Сменете филтъра
д. Аларма за високо напрежение (вижте измервателния уред за високо напрежение, когато го включите. Ако продължите да се качва, ще се появи аларма за високо напрежение)
По принцип не е проблем на производителя, можете да решите проблема на клиента от следното
1. Включена ли е водата във водната кула? Ясен ли е пътят на охлаждащата вода?
2, качеството на водата на водната кула ще бъде ли много лошо? Ако сте го използвали повече от половин година, без да проверявате мехурите, трябва да почистите водното оръдие
4. Ако е с въздушно охлаждане, почистете кондензатора, ако е стар
5. Ако никоя от горните точки не може да реши проблема, това може да е проблем с контролера за налягане и компютърната платка. Трябва да смените контролера за налягане или компютърната платка.











